Çarşamba, Ekim 06, 2010

Lookout (MS Outlook arama sorununa çözüm)

Siz de işyerinizde MS Outlook kullanmak zorunda kalıyorsanız e-posta sayınız arttıkça entegre gelen arama fonksiyonun ne denli yetersiz olduğunu mutlaka tecrübe etmişsinizdir. Eğer aylar öncesinde gelen bir e-posta'nın gönderenini veya konusunu hatırlamıyorsanız ve aklınızda sadece e-posta içeriğinden bir iki anahtar kelime kalmışsa bu e-posta'yı entegre gelen arama fonksiyonuyla bulabilmek imkansıza yakın diyebilirim. Çözüm için bir çok yol denedim (google desktop vs.) fakat hiçbiri Lookout kadar kolay, basit ve hızlı bir çözüm sunmuyor.

Lookout Microsoft tarafından satın alınıp "MSN Desktop Search" olarak tekrar piyasaya sürüldü fakat eski versiyonu yenisinden çok daha başarılı (çok tanıdık geliyor değil mi?). Microsoft eski versiyonu artık dağıtmadığından google üzerinden arama yaparak 1.3 versiyonunu bulup indirmek gerekiyor. Kurulumu oldukça basit fakat kurulum tamamlanıp outlook ilk kez başlatıldıktan sonra aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşabilirsiniz.

Bu hatayı çözmek için outlook'u kapatıp aşağıdaki komutları "Komut Sistemi"ni kullaranak çalıştırmanız gerekiyor.

cd %SYSTEMROOT%\assembly\GAC rename Microsoft.Office.Interop.Outlook Microsoft.Office.Interop.Outlook.OLD

Tekrar outlook'u çalıştırdıktan sonra Lookout maillerinizi indekslemeye başlayacak ve bu işlemi tamamladıktan sonra aradığınız e-posta'ya çok rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz.

Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.

1 yorum:

Onur dedi ki...

Outlook 2010 için çalışmıyor, internette çalıştırabileceğim, yardımcı olabilir misiniz ?