Perşembe, Ekim 16, 2008

JBoss Seam kitapları ....

Bir önceki yazımda JBoss Seam'in klasik Java Enterprise Development (JEE)'a kazandırdığı çeviklikten, programlama modeline, metodolojisine getirdiği devrim niteliğindeki özelliklerinden bahsetmeye çalıştım. Yeni bir teknoloji öğrenmenin en iyi yolunun o konu hakkında yazılmış kaliteli kitap(lar)ı okumak olduğunu düşünenlerdenim. Bu yazımda da Seam hakkında yazılmış kitapları ve bu kitaplar hakkındaki düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım.


"Seam in Action" Seam'i en kapsamlı şekilde anlatan, okunması rahat ve bol örnekleri olan bir kitap. Manning yayınevinin diğer kitapları gibi bu kitap da oldukça kaliteli ve çok iyi edit edilmiş. Bu kitabı Early Access seviyesinden beri takip ediyorum ve her sayfasından yeni bir şeyler öğrendim diyebilirim. Ayrıca referans kitabı olarak kullanılabilecek şekilde kapsamlı olduğu için başucu kitabı niteliğinde. Fakat kitap Seam'e ilk başlayanlar için biraz ağır gelebilir onun için biraz deneyim kazanıldıktan sonra okunmalı. (5/5)





Apress yayınevinden çıkan "Beginning JBoss Seam" özellikle yeni başlayanlar için çok yararlı diyebilirim. Özellikle Seam'in getirdiği yeniliklerden Bijection ve Web Conversation kavramının temellerini başarılı ve kolay anlaşılır bir şekilde anlatıyor.
(4/5)








Seam'in 1.x versiyonu sürecindeki geliştiricilerinden Michael Juntao Yuan'ın yazarlığını yaptığı "JBoss Seam: Simplicity and Power Beyond Java" bu kitap yine Seam'e yeni başlayanlar için güzel bir kaynak. Şu anda satışta olan versiyon Seam 1.x sürümünü kapsıyor fakat yakın zamanda Seam 2.x'i kapsayan yeni sürümü yayınlanacak.
(4/5)






Apress yayınevinden çıkan diğer bir kitap "Practical JBoss Seam Projects". Henüz bu kitabı okumaya zamanım olmadı fakat okuma listemde üst sıralarda. Okuyan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
(?/5)







Seam'in ve Hibernate'in yaratıcısı olan Gavin King'in yazarlığını yaptığı "Java Persistence with Hibernate"'in son ünitesi Seam'e ayrılmış. Seam'in ortaya çıkış sürecini ve temel özelliklerini yaratıcısının kaleminden okumak isteyenler mutlaka göz atmalılar.
(5/5)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

harika kitaplar kesinlikle tavsiye ederim.

çelik çatı dedi ki...

şiddetle tavsiye ediyorum